AN UNBIASED VIEW OF şAH DAMARı (KAROTIS STENT) IşLEMLERI DIş HEKIMLIğI

An Unbiased View of şah damarı (karotis stent) işlemleri diş hekimliği

An Unbiased View of şah damarı (karotis stent) işlemleri diş hekimliği

Blog Article

Herhangi bir aort anevrizması, aort duvarındaki dejeneratif değişiklikler sonucu oluşabilir. Dejeneratif değişiklikler, torasik aort anevrizmaları için daha fazla threat oluşturur.

Abdominal aort anevrizmalarının endovasküler tamirinde Anaconda stent greft ile erken ve orta dönem sonuçları

4.eight. "Turkiye Klinikleri" might give hyperlinks with the "SITE" to other Web sites and/or "CONTEXT"s and/or folders that happen to be outside of their Manage and owned and operate by third parties. These links are delivered for simplicity of reference only and do not maintain qualification for assist the respective Internet site or perhaps the admin or declaration or warranty for the information inside.

Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Genetik yatkınlığın kalp krizi riskini etkileyebileceği bazı mekanizmalar vardır. Örneğin, kalp damarlarının sertleşmesine ve tıkanmasına yol açan ateroskleroz gelişimi genetik faktörlerle ilişkilendirilebilir.

Prof. Dr. Ali Metin Esen gibi deneyimli bir cerrahın aort anevrizmaları gibi karmaşık durumların tedavisi konusunda uzmanlaşmış olabileceğini ve önemli katkılarda bulunabileceğini söyleyebilirim.

Bazı chance faktörleri aort anevrizması geliştirmede oldukça önemlidir. Aort anevrizmasının en sık nedeni ateroskleroz olsa da diğer possibility faktörleri şunlardır:

Aort damarının herhangi bir yerinde balon şeklinde genişleme olması aort anevrizması olarak adlandırılır. Aortun göğüs hisasında yer alan asendan, desendan ya da arkus kısımlarında olan anevrizmalara torasik aort anevrizması, karın hizasında olan anevrizmalara ise abdominal aort anevrizması denir. Abdominal anevrizmaların aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması kolay mı görülme sıklığı torasik anevrizmalara oranla daha fazladır. Aort anevrizmaları belirti vermezler ve genellikle bir tetkik sırasında ortaya çıkarlar. Anevrizmalar hayati threat taşıyan oldukça ciddi durumlardır. Belli oranlarda genişlemiş bir anevrizma yırtılarak hayati threat taşıyan kanamalara neden olabilir.

Aort anevrizması tedavisinde stent kullanımı, aort damarının genişlemesini ve zayıflamasını engellemek, kan damarlarının açık kalmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilir. İşte bu nedenlerle aort damarına stent takılma yöntemi tercih edilir:

Aort anevrizmalarının tedavisi genellikle cerrahi müdahale gerektiren ciddi bir durumdur ve bu alanda uzmanlaşmış doktorlar tarafından yönetilmesi önemlidir.

Abdominal yani karın atardamarında gelişen anevrizma ile tedavisi çOkay benzerdir. Tedaviye karar verildiğinde iki tedavi yöntemi vardır. Ameliyat ve anjiyografi ile tedavi.

Geleneksel olarak, kalp damar tıkanıklıklarının değerlendirilmesi için anjiyografi advertı verilen invaziv bir işlem kullanılır.

Anestezi: Hastaya derin sedasyon uygulanır. Hastanın bilincini kaybetmesini ve ağrı hissetmemesini sağlayacak bir uyku durumu oluşturulur.

Aort damarında yırtılma olan bir hasta aniden şiddetli bir göğüs ağrısına maruz kalır. Dayanılmaz bir şiddete sahip olan bu ağrılar sırasında iç organların parçalandığı hissine kapınılır.

Report this page